Att bli responsive

In Bloggande och internet by Gert Frost1 Comment

IpadJag är inte någon fantom när det gäller att bygga hemsidor eller att förstå kod. Jag lär mig däremot, sakta med osäkert. Hjärnan måste också ha mat. De säger ju också att kodning är framtidens språk och om det råder knappast någon tvekan.

Just nu håller jag på att bygga om den här sidan. Förvisso fuskar jag till stor del och använder ett färdigt wordpresstema. Att förnya sidan kan tyckas onödigt eftersom den faktiskt fungerat alldeles utmärkt som företagssida/blogg för mig. Men saker förändras. Läsandet flyttar över till mobila enheter, telefoner och läsplattor, och då har sidan inte fungerat lika bra. Nu är det responsive design som gäller. Att man har hemsidor som förstår, känner av och anpassar sig till den enhet/plattform som läsaren kommer från.

Förmodligen kommer jag att hålla på ett tag och laborera, vill bara förvarna om det. Klicka på bilden här intill så kan du se hur sidan just nu ser ut på en Ipad. Jag tar naturligtvis tacksamt mot synpunkter, både på innehåll och design.

Nu var det det här med teasers . . . hur löser man det? Query Box. Jahaja. Tålamod.
Önska mig lycka till.

Comments

Leave a Comment