Ett citat, värt att spara!

In Bloggande och internet, Sociala medierby Gert Frost2 Comments

Brit Stakston

”(…) Det allvarliga är att de som är rädda för nätet kommer få allt mindre makt och påverkansmöjligheter. Och lika mycket som en rädsla för nätet bekymrar mig är det ett lika stort bekymmer om vi låter all samhällsutveckling ske av de som först förstod digitaliseringen. Det är ju att låta tekniken ta över. Före innehållet. (…)”

Citatet är hämtat från en krönika av Brit Stakston, en av alla dessa duktiga som arbetar med sociala medier. Till vardags arbetande på JMW kommunikation i Stockholm. Läs hela krönikan här.
Bland annat är den en reaktion på en text av journalisten och förre utrikeskorrespondenten Staffan Heimersson som går till hårt angrepp på sociala medier. Många har reagerat på hans, milt uttryckt, onyanserade krönika.

Jag gillar Brit Stakston och har skrivit om henne tidigare. Hon sätter saker i sammanhang, resonerar, knökar till pappret och vecklar ut det igen för oss alla att läsa. Dessutom har hon en uppfriskande förståelse för den kritik och det motstånd som finns mot delar av den sociala webben.
Många andra kommunikationsmänniskor reagerar alltför mycket med ryggmärgen när den kritiken kommer. De slår bara ifrån sig och kallar varandra för smartskallar och indirekt sin omgivning för det motsatta.

Citatet ovan sammanfattar på sätt och vis varför jag engagerat mig på den sociala webben. Vissa invändningar mot texten kan man naturligtvis ha, men läs den!
Det är läsvärde och hjärnjympa på samma gång.

Comments

  1. Pingback: JMW Kommunikation » Digitala och analoga värderingar måste mötas

  2. Pingback: JMW Kommunikation » Att fastna i en identitet

Leave a Comment