Nu på Flickr

In Foto, Sociala medier by Gert FrostLeave a Comment

Egentligen har jag alltid haft en kamera nära till hands. Numera har i princip alla det.
Min första systemkamera var en Pentax Spotmatic som jag köpte i början av 1970-talet och jag älskade den. Den följdes av många andra och en del önskar jag att jag hade kvar, som mina två Nikon F3.
Stillbilden, det frusna ögonblicket, har alltid fascinerat oss.
Och nu. Oj, vad många ögonblick vi fryser.
Instagram, Facebook eller vad det nu är. Vår bildkonsumtion är större och snabbare är någonsin. Klick, klick, klick. Liksom.
Också är det gäller detta har våra smartphones helt ändrat spelplanen.
Och möjligheterna är oändliga.

Från och med nu finns <a href=

Från och med nu hittar du en del av mina bilder på Flickr. En fototjänst jag gillar. Mitt konto där skapades redan för fem år sedan (Flickr grundades redan 2004 och drivs av Yahoo), men det är alltså först nu jag börjat ladda upp bilder. Tidigare har jag mest letat och tittar på bilder där.
Exakt hur många som använder Flickr har jag inte lyckats få fram, men för något år sedan skattades siffran till strax under 100 miljoner konton fördelat på 63 länder. Antalet grupper vår då cirka två miljoner.
Oavsett om du är privatperson, företagare eller arbetar på myndighet eller inom någon organisation. Ta en titt på Flickr.
Mycket bilder finns det. Många är fria (creative commons) att använda.
Flickr bjussar faktiskt på 1 TB fritt lagringsutrymme, vilket ju också gör det till en utmärkt möjlighet för backup på dina bilder.
Har bilden någonsin varit viktigare?
Eller är det rentav så att vi tar och får oss till livs så många bilder från världens alla hörn att dess värde devalverats?
Svaren är faktiskt inte helt enkla.

Leave a Comment