Säg vad du tycker till medieutredningen

In Media och journalistik by Gert FrostLeave a Comment

De flesta av oss har synpunkter på medierna och journalistiken.
Det är bra tycker jag, även om en del kritik slår över på de mest märkliga sätt mellan varven.
Och nu är vi oroliga för vad som ska bli. För hur det nya medielandskapet kommer att formas när vi vet att många av de traditionella mediehusen ligger i ekonomisk brygga.
Därför är det märkligt att det är så pass litet engagemang kring regeringens medieutredning. Varför tar så få chansen att göra sin röst hörd?
Utredaren Anette Novak vill ju ha in synpunkter!

Från mötet i Nordmaling.

Från mötet i Nordmaling.

I mitten av juni var jag inbjuden till ett av Medieutredningens samråd. Självklart tog jag chansen och diskussionerna under mötet i Nordmaling var på många sätt bra och konstruktiva.
I veckan damp det ner ett mail om att Medieutredningen öppnar sin sida för diskussion på nätet. I min naivitet trodde jag att det skulle dra igång på allvar, men än så länge ligger den ganska tyst. Samma sak med hashtaggen #mediutr på Twitter och Facebook. Och så har det varit under egentligen hela tiden.

Det är snabba puckar som gäller. Såhär skriver medieutredningen på hemsidan:
”Den 11 mars utsåg Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke Anette Novak till särskild utredare för utredningen En mediepolitik för framtiden. Utredningen ska presentera en analys av behovet av insatser senast den 31 oktober 2015. Förslag till nya mediepolitiska verktyg ska lämnas senast den 30 april 2016.”
Gå gärna in och läs mer.
Det handlar ju om vår demokrati och angår oss alla.

Så ta chansen.
Framförallt bör många andra än journalister och mediemänniskor göra sin röst hörd, tycker jag. Inte minst gäller det den politiska nivån som hittills har varit märkligt tyst.

Själv har jag tidigare under rubriken “De röstsvaga ska höras i medieutredningen” torgfört en del av mina synpunkter.

Leave a Comment