Sorti för Norrlands Centralstation

In Kommunikation, Politik och samhälle by Gert FrostLeave a Comment

Vissa saker blir bra, andra mindre lyckade.
Vissa saker blir misslyckade, trots att de faktiskt är ganska bra.
Idag har jag stängt facebookgruppen ”Norrlands Centralstation” som jag startade för åtta månader sedan. Lite sorgligt, men dock.
Vi var som mest drygt 400 medlemmar och hade många och långa diskussioner mellan varven.

NorrlandsCUnder mina egna föreläsningar brukar jag alltid vid något tillfälle säga att det bara finns ett sätt att lära sig hur nätet fungerar; genom att vara där. Göra. Testa. Försöka och misslyckas. Försöka och lyckas.
Norrlands Centralstation var inte något misslyckande, men jag orkade inte styra hela skutan själv. Ingen annan ville på allvar kliva fram och dela ansvaret som administratör med mig. I början var det ganska många som matade sidan med innehåll, men också det avtog så småningom.

När jag drog igång centralstationen blev det en hel del jubel.
Tanken var att lyfta de norrlandsgemensamma frågorna inför valet. Angeläget, tyckte de flesta påhejar.
Det gick väl sådär. Ett problem var att jag och många av mina vänner fick sidan att kantra mot Norrbotten och därför blev den irrelevant på andra håll.
Intressant var det också att se hur exempelvis en tjänsteman vid Centerpartiets riksdagskansli mer eller mindre försökte ta över och styra alla diskussioner.
Det gick så långt att jag var tvungen att hota med att ta bort honom ur gruppen.
Annars naturligtvis bra att partierna deltog i samtalen. Jag lyckades identifiera tre: Centern, miljöpartiet och Folkpartiet. Av S och M syntes absolut ingenting. I alla fall inget som jag såg.
En och annan lobbygrupp dök också upp.

Nåja
Nu är i alla fall Norrlands Centralstation borta. Vi får till se att lyfta frågor som berör Norrland på andra sätt under valrörelsen. Det är ju fortfarande av vikt.

Leave a Comment